V naših dobro založenih trgovinah najdete vse potrebno za pridelavo in pobiranje grozdja, predelavo mošta v vino in stekleničenje.
Enologija je veda o predelavi grozdja in negi vina. Ime prihaja iz grške besede oenos - vino in končnice logos - vedo. Ta veda nas uči o znanstvenih principih poveznih z proizvodnjo vin ter zaželenih lastnostih povezanimi z grozdjem. Enologi znajo analitirati vino med proizvodnimi procesi in lahko na podlagi analitičnih izkušenj ustrezno prilagodijo parametre proizvodnje.
Za vse postopke za pridelavo vina imamo na zalogi vse potrebno. Z pomočjo Enovin reagenta lahko izmerimo stopnjo prostega žvepla v moštu in vinu. Za žveplanje soka, mošta in vina se uporablja žvepleno kislino. Za zaščito vina v cisternah odprtega sistema, z plavajočimi pokrovi pa imamo tudi parafinsko olje. Žveplo v prahu ali vinobran pospešuje čiščenje moštov in vina, deluje antioksidacijsko in protiseptično deluje na neželene bakterije. Da pa bo vaš pridelek tudi ustrezno prišel do mize so na zalogi plastenke v različnih velikostih, ter ustrezni zamaški, na navoj, ali sintetični.
✅ Eno-vin 1 reagent
✅ Žveplasta kislina
✅ Parafinsko olje
✅ Reagent za žveplo
✅ Žveplo v prahu
✅ Plastenke (1L, 3L, 5L, 10L)
✅ Zamaški (navojni, sint…)
Na povezavi najdete telefon ☎️, pot do nas 🚗🚶in odpiralni čas ⏰