Enologija

 

 KZ-Celje - enologija
 

Vse za vino na enem mestu

V naših dobro založenih trgovinah najdete vse potrebno za pridelavo in pobiranje grozdja, predelavo mošta v vino in stekleničenje.

 

Enologija je veda o predelavi grozdja in negi vina. Ime prihaja iz grške besede oenos - vino in končnice logos - vedo. Ta veda nas uči o znanstvenih principih poveznih z proizvodnjo vin ter zaželenih lastnostih povezanimi z grozdjem. Enologi znajo analitirati vino med proizvodnimi procesi in lahko na podlagi analitičnih izkušenj ustrezno prilagodijo parametre proizvodnje.

Za vse postopke za pridelavo vina imamo na zalogi vse potrebno. Z pomočjo Enovin reagenta lahko izmerimo stopnjo prostega žvepla v moštu in vinu. Za žveplanje soka, mošta in vina se uporablja žvepleno kislino. Za zaščito vina v cisternah odprtega sistema, z plavajočimi pokrovi pa imamo tudi parafinsko olje. Žveplo v prahu ali vinobran pospešuje čiščenje moštov in vina, deluje antioksidacijsko in protiseptično deluje na neželene bakterije. Da pa bo vaš pridelek tudi ustrezno prišel do mize so na zalogi plastenke v različnih velikostih, ter ustrezni zamaški, na navoj, ali sintetični.

Trenutno na zalogi in po ugodnih cenah:

✅ Eno-vin 1 reagent

✅ Žveplasta kislina

✅ Parafinsko olje

✅ Reagent za žveplo

✅ Žveplo v prahu

✅ Plastenke (1L, 3L, 5L, 10L)

✅ Zamaški (navojni, sint…)

Na povezavi najdete telefon ☎️, pot do nas 🚗🚶‍in odpiralni čas ⏰

 KZ-Celje - enologija