Korenje

 

 KZ-Celje - korenje
 

Korenje ima veliko dobrih lastnosti

Poleg zagotovo vsem poznanega dejstva, da je dobro za vid, preprečuje raka debelega črevesa in ščiti ožilje.

 

Ko pomislimo na korenje, najbrž dobimo pred sebe sliko oranžne korenine, pa vendar korenje ni samo oranžno. Korenje obstaja v več različnih barvah, v beli, rumeni, rdeči ter celo vijolični. Različne barve korenja imajo v sebi različno vsebnost antioksidantov, sicer pa so vse sorte korenja bogate z antioksidanti. Zaradi visoke vsebnosti le-teh deluje zaščitno na srčno-žilni sistem.

V korenju je obilo alfa in beta karotena, naše telo ga potrebuje, da sintetizira različne oblike vitamina A, ki je esencialno hranilo, ki ga nujno potrebujemo za zdravo kožo ter sluznico dihal, črevesja in sečil. Ker je vitamin A gradnik očesnih receptorjev se ob pomanjkanje le-tega lahko pojavijo tudi težave z vidom.

Za shranjevanje korenja je najbolje uporabiti plastično vrečko, ki jo damo v hladilnik, da ostane na hladnem in iz njega ne izhlapeva vlaga.

Pri pripravi korenja ga lahko dodamo jabolčnemu soku in ga pijemo, za solato pa lahko uporabimo celo liste korenja. Za kuhanje je priporočljivo dodati nekaj masla ali olja, saj se karoten lahko spremeni v vitamin A samo ob prisotnosti maščobe.

V naših trgovinah prodajamo korenje slovenskih ponudnikov.

Na povezavi najdete telefon ☎️, pot do nas 🚗🚶‍in odpiralni čas ⏰

 KZ-Celje - korenje