Dan spomina na mrtve

 

 KZ-Celje - nagrobni program
 

Nasveti za urejanje grobov pred praznikom.

Za lažje urejanje smo za vas na eno mesto zbrali nasvete. Izvedli boste kakšne podlage in dodatke je možno uporabiti.

 

Za to priložnost se grobovi še prav posebej uredijo, zato vam pri urejanju ali obnovi pomagamo z nekaj koristnimi nasveti, da bodo kot prostor počitka in spominjanja na naše najdražje zasijali ob tej priložnosti.

Pri postavljanju spomenika zadnja leta večje nagrobnike nadomeščajo manjši, da pride bolj do izraza zasaditev, se poudari zelenje in omogoči prostoru počitka povezavo z naravo.

Podlaga

Za podlago lahko izbiramo med zemljo, peskom, marmorjem ali kombinacijo vseh treh. Če se odločimo za marmornat pokrov, na delu plošče izberemo poseben prostor kjer bodo postavljene sveče, lončnice in aranžmaji.

Za enostavno okrasitev grobova lahko uporabimo lubje, s katerim na našem grobu enostavno poudarimo cvetlice, razmejimo grede in poskrbimo, da preprečimo razraščanje plevela. Lubje je poleg dobrega izgleda in enostavne uporabe tudi zelo koristno in uporabno, saj preprečuje odnašanje zemlje in zadržuje vlago.

Namesto lubja lahko uporabimo tudi lesne sekance, ki se za ta namen lahko dobijo v različnih barvnih odtenkih.

Zelo preprosto in učinkovito za okrasitev naših grobov pa je tudi okrasno kamenje, ki naj bo za estetski izgled iste barve in granulacije.

 KZ-Celje - nagrobni program

Dodatki

V aktualnem času, ko se bliža praznik spomina na mrtve izberemo ustrezen aranžma, ki se bo skladal z ureditvijo groba.

Za bolj trajnosten dodatek, lahko uporabimo tudi solarno svetilko, ki prostoru v večernem času, doda prav posebno, spokojno vzdušje.

Če je imel pokojnik kakšen predmet še posebej pri srcu, ali pa imamo mi kaj, kar nas spominja nanj, lahko to uporabimo kot idejo za kipec.

Pogosti dodatki so tudi vaze, podstavki za sveče, kamniti kipi križev, vrtnic, angelov, golobov.

Za več informacij se obrnite na naše prodajalce v trgovinah, ki vam bodo z veseljem svetovali.

Na povezavi najdete telefon ☎️, pot do nas 🚗🚶‍in odpiralni čas ⏰

 KZ-Celje - nagrobni program